Menu Sluiten

DISTRIBUTIERIEM


Het distributiesysteem bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder de distributieriem. Om het systeem goed te laten functioneren vervangt Garage Jagt niet alleen de riem maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de waterpomp en de geleiderollen. Het systeem zit op een lastig bereikbare plek in je auto. Daarom is een reparatie vaak tijdrovend en kostbaar. Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met torenhoge reparatiekosten. Laat de distributieriem daarom op tijd vervangen.

KOSTEN VERVANGEN DISTRIBUTIERIEM


Garage Jagt biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Vaak zijn de prijzen voor de looprollen en spanrollen, evenals de waterpomp daarbij inbegrepen. Bekijk altijd de prijsspecificatie om te zien wat er in de prijs is meeberekend. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.


Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal de garage u altijd vooraf toestemming vragen.

WANNEER DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN?


Elke autofabrikant, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Opel of Peugeot, hanteert voor zijn autotypes, verschillende vervangingstermijnen voor de distributieriem. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem.


Voor wie dit kilometrage niet haalt, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekjes van uw auto.


Garage Jagt monteert uitsluitend distributieriemen en spanrol en looprollen van een topmerk. De distributieriem is van zeer hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. Daarnaast zijn de riemen geluidsarm en hebben een goede krachtoverbrenging.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER “DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN”


Als de distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken waardoor de motor vastloopt. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, ook de schade die aan de motor van uw auto optreedt kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor permanent is en niet te repareren. Hoe kan ik zelf controleren of de distributieriem van mijn auto aan vervanging toe is?


Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Is dit niet ingevuld, kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Kunt u geen sticker vinden en weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen! Ik ben mijn onderhoudsboekje kwijt. Hoe weet ik wanneer ik de distributieriem moet vervangen?


Heeft u geen instructie- of onderhoudsboekjes, neem dan contact op met Garage Jagt. Wij kunnen, aan hand van uw kenteken, aangeven wanneer de distributieriem aan vervanging toe is.